nov 19 2009

VISITA A DINÓPOLIS

Publicado por a las 22:48 en GENERAL

Voleu veure dinosaures? No us ho penseu. Aneu a Terol, a  Dinópolis.

Nosaltres vam anar divendres passat i ens vam quedar sorpresos, encantats, fascinats, al·lucinats, petrificats, … i fins i tot fossilitzats!

Es tracta d’un parc temàtic sobre els dinosaures, on poden trobar, a més de les atraccions,els  espectacles, les zones  zones de joc, etc.,  el museu paleontològic més gran d’Europa.

Tot el recorregut està ambientat amb locucions, efectes especials i robots autòmats que et fan sentir que aquelles criatures tenen vida pròpia i que en qualsevol moment estaràs corrent davant un d’ells.

Nosaltres vam visitar en primer lloc el cinema en 3D, on vam veure una pel·lícula en la que el protagonista, Dinky, un petit diplodocus, es fa amic d’un velocirraptor, ja quer aquest li ha salvat la vida.

Després vam anar a l’atracció de “Un viatge pel temps”. És un recorregut des de l’aparició de la vida a la Terra fins la desaparició dels dinosaures.

De camí al museu vam observar el treball dels paleontòlegs dins el laboratori. Ens vam fer una idea del seu treball amb els fòssils i la delicada tasca de treure’ls de les roques on estan incrustats.

El museu consta de tres sales: la primera és la dels animals marins, on el que més ens va impressionar va ser l’esquelet d’una enorme tortuga marina o les dents d’un immens tauró. La segona sala és la dels dinosaures on s’exposa un dels dinosaures més grans del món i el primer en tamany d’Europa, trobat a Riodeva (Terol) i conegut com “El gegant Europeu”. També en aquesta sala un majestuós T-Rex ens amenaça amb el seu gran cap i les seues urpes devastadores en posició d’atac. Finalment la tercera sala és la dels primers mamífers, amb el gran mamut o el sabre.

Més tard vam poder fer de paleontòlegs a la Paleosenda, on a través de túnels, cordes, pujades i baixades amb molta pendent, vam arribar a un jaciment on es trobaven les restes fossilitzades d’un gran dinosaure.

Finalment vam completar la nostra visita amb l’atracció de “L’ultim minut”, on a través d’un recorregut per un canal amb barques, ens anavem acostant a l’aparió de l’espècie humana fins als nostres dies.

Com deiem abans: vam quedar fossilitzats!

Comentarios desactivados

Comentarios cerrados.