Archive for the ‘PASSEGEM PEL NOSTRE ENTORN’ Category

NEVADA A CASTELLÓ

dissabte, gener 9th, 2010

… I quan ens vam despertar ahir divendres pel matí … Sorpresa: NEVAVA! Les volves de neu queien lentament del cel, però no arribaven a quallar. Ens vam vestir i vam anar cap a l’escola.

A l’hora del pati el cel estava més clar i vam poder vores les muntanyes del voltant totes blanques: El Bartolo, La Serra d’Espadà i el Penyagolosa. Era una imatge de postal, amb el sol lluentejant damunt els massissos nevats.

Hui feia més bon temps, així que ens hem apropat a la Serra d’Espadà per jugar amb la neu i veure de més prop el que el temporal d’ahir ens havia deixat. Aquí en teniu una mostra:

DSCN2389

El gegant Penyagolosa que vigila la plana de Castelló.

DSCN2414

El petit poble d’Aín nevat i envoltat per les blanques muntanyes.

BENICASSIM.

dilluns, octubre 5th, 2009

Jo vaig a parlar del lloc on he estat aquest estiu que és Benicassim.Benicàssim

Està situat a tretze kilometres de la capital de la provincia, Castelló, i perteneix a la Plana Alta. Benicàssim es una ciutat costera.

La Serrada de Les Palmes que la protegeix dels vents  de les altes muntanyes.La seua  població es de quasi 11.000 habitants.

Lo mes divertit de Benicàssim son les festes a l´estiu:

  • San Joan. A  la nit de San Joan existeix la tradició d´anar a la platja a les dotze de la nit per a banyar-se els peus y formular un desig .
  • Santo Tomás de Vilanova. Les festes en honor del patró de l´esglesia parroquial es celebren la setmana que inclou el 22 de septembre, amb actes típics y populars: Verbenes, vaquilles, bous y focs artificials son els actes más populars.
  • FIB (Festival Internacional de Benicàssim) Es un un gran aconteciment cultural, on el seu punt principal és la música independent, però que alberga un altre tip d´arts com la dança, el cinema, entre altres. Es celebra durant el mes de Juliol. Milers y milers de jòvens de tot el mon es donen cita durant els 4 dies que dura l´event.