ELS EVERGLADES, UN MAGNÍFIC PARC NATURAL D’EEUU.

Una de les zones humides més gran del món. El parc nacional dels Everglades està situat al sud de l’estat de Florida (E.E.U.U.), des del llac Okeechobee fins a la costa sud de l’estat.

Fins l’any 1900 la zona presentava un bon equilibri de conservació. A partir d’ahi es va drenar part del territori per a construir vivendes i es van canalitzar les aigües . Posteriorment l’any 1947 va ser declarat Parc Nacional. Ocupa una extensió de 6.096Km2. El parc conté la zona verge subtropical més ampla dels Estats Units. La regió té àrees d’aigua dolça i d’aigua salada i és coneguda per la gran varietat de vida animal i vegetal que s’hi pot trobar.

Els boscos contenen sis espècies diferents de palmeres, a més a més de manglars, xiprers, roures i pins. Les falgueres gegants, les flors com les orquidàcies i els lliris d’aigua, donen una gran bellesa al lloc.

S’han trobat moltes espècies d’aus com la garsa blanca, el martí pescador, el pelicà, l’ibis…

En els boscos del parc habiten l’os negre, el puma, el cérvol i la llúdria. En les zones dels pantans i canals interiors trobem caimans, cocodrils, tortugues, manatís i serps.

L’any 1979 la UNESCO el va declarar Patrimoni Natural de la Humanitat

Es por visitar el parc caminant per les sendes que hi ha preparades , amb canoes i amb els típics vaixells de la zona, els “airboats”. Aconsellem també la visita al poblat dels indis Micosukee, on podreu conèixer com ha sigut la vida d’aquests indis, pobladors dels Everglades al llarg dels anys.

everglades

Leave a Reply

CAPTCHA Image CAPTCHA Audio
Refresh Image