LIMA, PERÚ.

Lima és la ciutat capital del Perú, així com la ciutat més gran i poblada, és una ciutat molt bella, està situada a la costa del paíslima-peru Peruà, a la vora de l’Oceà Pacífic. El clima de Lima és força peculiar. A part dels seus alts nivells d’humitat atmosfèrica i la seva escassa precipitació.

150px-Escudomunlima

Sorprèn per les seves estranyes característiques tot i estar ubicada en una zona tropical a 12 graus latitud sud i gairebé al nivell del mar.

La costa central peruana mostra una sèrie de micro climes atípics a causa de la influent i freda corrent de Humboldt,

que es deriva de l’Antàrtida, la proximitat de la serralada i la ubicació tropical, donant-li a Lima un clima subtropical, desèrtic i humit a la vegada .

Pel que fa a la morfologia, predominen les pampes desèrtiques a la zona costanera, emmarcades per turons, en molts casos interumpides per oasis formats per rius que porten aigua tot l’any. Són les valls costaners, on estan assentades ciutats i prospera una agricultura.

Els accidents 1-lima-perumés importants són els turons aïllades o formant sistemes, les trencades seques, terrasses fluvials i marines, i relleus ondulats, així com els penya-segats litorals.

Leave a Reply

CAPTCHA Image CAPTCHA Audio
Refresh Image