Archivo de abril, 2010

abr 25 2010

SANT JORDI I EL DRAC

Als alumnes de tercer de primària ens ha agradat tant la llegenda de Sant Jordi i el drac, que hem decidit representar-la per als altres companys.

DSC00169

Un drac ferotge amenaça els habitants de Montblanc i es menja totes les seues bèsties. I com que s’esgoten les bèsties es vol menjar les xiques del poble!

DSC00173

La mala sort li arriba a la filla del rei, que és entregada al drac.

DSC00174

El cavaller Jordi arriba veloç amb el seu cavall blanc i clava la seua espasa al coll del drac. De la sang de l’animal naix un roser i el cavaller, abans de marxar, ofereix una rosa roja a la princesa.

Comentarios desactivados

abr 09 2010

PLANTEM JULIVERT

Publicado por en GENERAL

A la classe de tercer de primària hem plantat julivert.

Ha vingut Jose, l’encarregat de l’hort de l’escola i ens ha explicat com haviem de fer el planter i com cuidar-lo una vegada plantat.

Recordeu regar-les un poquet cada tres dies.

Comentarios desactivados

abr 09 2010

“MERENDOLA” PASQÜERA

Publicado por en GENERAL

Ja estem de Pasqua i fem un poc de festeta!

Tenim papes, galetes, coca de pernil dolç …. i MONA DE PASQUA!!!!!!!!!!!!

Comentarios desactivados

abr 09 2010

UN ESTUDI MOLT COMPLET

Publicado por en GENERAL

El 17 de març va ser un dia molt complet.

Ara treballem la ceràmica i per veure i diferenciar el procés artesanal i l’industrial hem fet una visita a la fàbrica TAU i també ha vingut un alfarer a classe.

DSC00140

A TAU ens van portar per tota la fàbrica per veure tot el procés des de que arriba l’argila en pols fins que empaqueten els taulells per vendre’ls.

 

L’alfarer Antonio Nomdedéu ens va fer una demostració del seu treball amb el torn i ens va ajudar a cadascun de nosaltres a fer la nostra pròpia peça. També ens va contar moltes coses sobre el seu taller i va contestar a totes les nostres preguntes molt amablement.

DSC00152

Per la vesprada va vindre el pare d’Andreu, Ferran, que és professor d’arqueologia i ens va parlar de la història de la ceràmica. Ara sabem moltes més coses del seu origen, com per exemple que es va inventar fa uns 8000 anys.

Comentarios desactivados