Archivo de noviembre, 2011

nov 28 2011

“” ALGO QUE QUERÍA SER ALGUIEN”

Publicado por en GENERAL

Una nova sala de teatre creada en Castelló ha sigut el lloc que hem visitat  el segon cicle de primària ,  per veure una novedosa obra de teatre.  L’obra es diu “Algo que quería ser alguien”.

Un únic actor, acompanyat només d’uns ninots de peluix, i amb una escenografia interessant, ens ha portat a fer un viatge per l’interior de les persones,  per descobrir els pensaments i  els sentiments.

Com la sala és molt menuda ho hem sentit d’una manera molt pròxima. En acabar l’actor, la directora i l’escenògrafa han parlat amb nosaltres per demanar-nos l’opinió  i per a explicar-nos com havien fet el seu treball. Els xiquets i xiquetes han participat molt activament.

Ens ha agradat molt i segur que més endavant  tornem a veure altres espectacles que tenen.

Us  mantindrem informats per si voleu anar en família algun cap de setmana.

Comentarios desactivados

nov 28 2011

LES COSES DELS NOSTRES AVANTPASSATS

Publicado por en GENERAL

Mireu que carregada ha vingut Mar Bartolín a l’escola!

Ha portat tots aquests objectes dels seus  avantpassats per a ensenyar-li’ls  als seus companys. Mirant-los  s’han fet  a la idea de com vivien fa molts anys.

L’interés de la classe de tercer per les antiguitats va començar quan Mar Beltran va portar a l’escola un rellotge de butxaca del  seu besavi. Els va cridar tant l’atenció, que ara poc a poc  molts d’ells, han rebuscat a les seues cases i han portat tot tipus d’objectes  a l’escola.

A la imatge podeu veure una màquina de fer fotos molt antiga, un molinet de café, una balança… Tot important per poder fer una pràctica classe d’història.

Ens agrada que els xiquets i les xiquetes   s’interessen pel passat  i que vulguen compartir amb els companys i les companyes les seues troballes.

Comentarios desactivados

nov 09 2011

VISITA A L’OCEANOGRÀFIC

Publicado por en GENERAL

Els xiquets i xiquetes del segon cicle de primària vam visitar, el passat divendres  4 de novembre,  l’Oceanogràfic de València.

Va ser una excursió  que ens va servir per ampliar el treball que estem realitzant en classe. Els companys de 3r estaven estudiant els animals i els de 4t treballaven la mar.

Vam  aconseguir  fer un recorregut complet, veient tots els ecosistemes.  Ens van impressionar molt els tauros, els peixos lluna, les belugues, les morses…

Ens van cridar l’atenció les peixeres menudes  on estaven les meduses, els cavallets de mar i els dracs de fulles.

Vam veure moltes de les espècies de peixos que viuen a la nostra mar Mediterrània.

A  migdia vam veure l’espectacle de dofins que va ser fantàstic.  La nostra companya Sofia de 3r i Pablo Ramírez de 4t, van ser escollits per a participar en  l’espectacle i van poder tocar als dofins. Quina sort! Tots vam gaudir moltíssim.

A tots i a totes ens agradaria repetir. Us recomanem que aneu.

Comentarios desactivados

nov 06 2011

VISITA D’UN MARINER PROFESSIONAL

Publicado por en GENERAL

El dijous passat va vindre a la classe de quart de primària,  el iaio de la nostra companya Carmen.  El senyor Toni  ha sigut mariner durant 30 anys de la seva vida. Ha treballat en molts vaixells de pesca professional d’arrastre i de cèrcol.

Ens va explicar com és el treball de mariner, quins tipus de peixos pescava normalment, i d’altres coses molt interessants. Ens va dir que al llarg de la seva vida de mariner ha vist a les nostres costes dofins i balenes en més d’una ocasió.  I ha pescat més d’una vegada alguns tipus de taurons menuts, com les tintoreres, però no mai n’ha vist cap de gran.

Li vam ensenyar la vèrtebra de balena que tenim i es va quedar sorprés.

Ens va agradar molt que vinguera, perquè vam aprendre moltes coses.

Comentarios desactivados

nov 06 2011

QUÈ ÉS EL QUE TÉ EL NOSTRE COMPANY ANDRÉS?

Publicado por en GENERAL

Sabeu què és el que té a les mans el nostre company Andrés?  Segur  no ho endevineu fàcilment. Però ara ho explicarem.

Resulta que a la nostra classe, 4t de primària,  estem treballant el projecte de la mar. Tots hem portat material  com llibres  i pel·lícules que ens han servit per treure informació, i d’altres materials  per observar en viu i en directe algunes coses de la mar; peixos, mol·luscs, arena de la platja, aigua…

Andrés ens va sorprendre portant a classe una vèrtebra de balena. La seua família no sap ben bé  com va aparèixer a la seua casa, però la mare d’Andrés diu que  des de que ella era petita que recorda haver-la tingut a casa.

Quan la va  portar va ser una gran sorpresa per a nosaltres, que no teníem ni idea del que era. Ens va impressionar el seu tamany. Imagineu-vos com seria la balena!

Comentarios desactivados