Archivo de marzo, 2012

mar 28 2012

LA TEMPORADA DE LES MADUIXES

Publicado por en ACTIVIDADES DE AULA

De gener a juny és temporada de maduixes. Ho sabem perquè ens ho ha contat Miriam. Miriam fa treballs de redacció per a una publicació alemanya sobre fruites i verdures. Avui ha vingut a la nostra classe per fer una activitat al voltant de les maduixes.

Primer hem vist una projecció del recorregut que fan les maduixes des del camp fins a la secció de fruites del supermercat. Ens ha agradat molt perquè ens ha explicat moltes coses que no sabiem, com per exemple que tot el recorregut es fa en un dia.

Després hem tornat a classe per fer degustació de tres varietats de maduixes de cultiu ecològic de Huelva: Sabrina, Viva i Candonga. Quan les hem vist ens han paregut enormes, delicioses… i teníem moltes ganes de provar-les.

Hem valorat el seu sabor, el tamany, el color, l’aroma i la conscistància. Ens hem esforçat molt per a fer una bona valoració. Finalment hem de dir que ens han agradat molt les tres varietats.

L’activitat ha estat molt XULA.

Comentarios desactivados

mar 23 2012

LA NOSTRA FESTA

El passat divendres 9 de març, els alumnes de 3r i 4t de primària vam començar la Magdalena amb la nostra pròpia festa.

Per començar la festa vam fer una super mascletà amb globus. Va ser molt sorollosa i acolorida. Petar els globus és divertidíssim.

El nostre pregoner va ser l’avi de Marta Martín. Va ser pregoner de les festes de 2005 i ens va cantar el pregó de veritat. Ens va impressionar la manera tan emotiva de cantar  i per això el  vam aplaudir molt.

Després Enrique ” el tio canya” ens va ensenyar els instruments que ell mateix fabrica. Hi havia instruments molt diferents, tots ells fets amb materials naturals: canyes,  fustes, closques, caragols de mar…

Ens va sorprendre molt com ell i el nostre company Alonso tocaven la canya. La feien sonar molt bé.  En un moment van muntar una xicoteta orquestra que ens va agradar moltíssim.

La festa va continuar amb la col·laboració de Cesar, el pare d’Alonso, que ens va ensenyar a tots a ballar. Van començar ell i Marta Martín, companya de tercer, però vam acabar ballant tots els xiquets i xiquetes i alguns pares i mares. Ens faltava fins i tot lloc de tanta gent que volia ballar.

I per acabar la festa, vam fer un berenar magdalenero, en el que tots i totes vam col·laborar aportant alguna coseta bona per a compartir. Teniem coques dolces i salades, bunyols, figues albardaes, cacaus, tramussos, llonganisses… Va ser un berenar fantàstic.

Però el millor de tot és que vam compartir una vesprada amb les nostres famílies que no oblidarem.

I ara només ens queda dir MAGDALENA VITOL. Fins l’any que ve.

Comentarios desactivados

mar 10 2012

PERITO MORENO

Publicado por en ACTIVIDADES DE AULA

La setmana passada ens va visitar Mari Carmen, amiga de la família de la nostra companya Alba Bollado. Va vindre per contar-nos el seu viatge a LA TERRA DEL FOC.


Ens va explicar moltes coses sobre les seues excursions per la zona i ens va convidar a provar un postre típic d’allí: el PANQUEQUE. Es tracta d’una espècie de crep farcit amb dolç de llet, DELICIÓS!

Ens va encomanar una missió, que consistia en estar molt pendents de les notícies durant el cap de setmana ja que la glacera Perito Moreno estava a punt de trencar-se.

Nosaltres així ho vam fer i vam vore les notícies per estar ben enterats. El trencament del pont de gel de la famosa glacera va ocórrer la matinada del 3 de març al voltant de les quatre de la matinada. Desafortunadament no hi ha bones imatges perquè tot va ocórrer enmig d’una gran tempesta.

Què tímid el Perito Moreno que no va voler mostrar el seu trencament davant els centenars de turistes expectants!

Vam investigar més i vam localitzar el Perito Moreno amb el Google Earth, vam llegir notícies i vore molts vídeos d’antics trencaments. Ara sabem que aquest fenomen succeeix cada quatre anys aproximadament i es deu a la filtració de les aigües. També sabem que aquest glaciar és considerat com la vuitena meravella del món.

Tot un espectacle amb trencament o sense!

Comentarios desactivados

mar 07 2012

USHUAIA

Coneixeu USHUAIA? Nosaltres si.

A principis de gener vam rebre una carta d’un personatge misteriós que ens convidava a fer la volta al món i trobar-nos amb ell a Ushuaia. Nosaltres vam acceptar el repte, i vam començar a viatjar. Durant aquest temps hem visitat tots els continents i hem descobert i aprés moltes coses en els nostres viatges. Finalment, la setmana passada, vam rebre l’última carta. El nostre misteriós amic ens esperava el 29 de febrer a l’ultima parada del Tren del fi del Món, a Ushuaia.

Milers de preguntes ens envoltaven però de seguida ens vam posar a investigar sobre la zona i vam descobrir que Ushuai és la Capital argentina de la província de la Terra del foc. El Tren de la Fi del Món és un antic tren de presoners que ara és utilitzat per turistes i la seua última parada correspon al Parc Nacional de Terra del Foc.

El dia 29 cada vegada estava més prop, quins nervis!

Pel matí vam arribar a classe i només entrar ens van dir que havia arribat un paquet per nosaltres. Eren uns fulls on El Misteriós ens desvelava tots els dubtes: Dani va visitar la Terra del Foc un 29 de Febrer de 2008 i va menjar un fruit anomenat “calafate” que, com diu la llegenda, el va deixar “enganxat” a la Terra del Foc.

Com que va quedar tan fascinat per aquell lloc, va decidir anar-se’n a viure i ho va fer just quatre anys després, el 29 de febrer de 2012. És tant generós que va decidir compartir la seua aventura amb nosaltres perquè també coneguem aquest lloc.

Una aventura realment fascinant!

Alumn@s de tercer de primària.

Un comentario

mar 07 2012

LA PINTORA I EL POETA

Recordeu que fa un temps us vam explicar que haviem treballat quadres de Mari Carmen Aldàs? Doncs fa unes dies ens va visitar acompanyada de Vicent Jaume Almela, poeta de la Castelló.

Mari Carmen i Vicent Jaume han treballat junts en diferents projectes i ens van presentar un parell de llibres que han fet junts: Perduda entre canyes i Aromes de la Plana.

Als alumnes de tercer i quart de primària ens va agradar molt rebre la seua visita i des d’aquí els volem agrair la seua participació en el nostre projecte. També volem agrair que Mari Carmen haja publicat al seu blog dues notícies fent referència al nostre treball i a la seua visita. Ací les podeu vore:

http://maricarmenaldas.blogspot.com/2012/02/visita-al-colegio-grans-i-menuts-del.html

http://maricarmenaldas.blogspot.com/2012/02/alumnos-de-3-y-4-de-primaria-del.html

I ací teniu una làmina que ens va regalar. Us agrada?

Comentarios desactivados

Sig »