Archivo de mayo, 2012

may 28 2012

QUANTA GENT! QUI SÓN?

Publicado por en NUESTRAS FIESTAS

El divendres per la vesprada vam gaudir de la cloenda de la mostra d’activitats complementàries. Quasi tots els xiquets i xiquetes de quart de primària vam participar saltant a la corda, llançant ben alt els diabolos, fent malabars, jugant a futbol…

Ens va agradar tot moltíssim i ens va encantar que vingueren moltes de les nostres famílies.

Per tindre un record ens vam fer una foto tots junts. Veritat que ha quedat bé?

Un comentario

may 27 2012

EL TERCER CICLE ANEM DE SENDERISME PER LA SERRA D’IRTA

Publicado por en GENERAL

No hay comentarios

may 21 2012

JUEGOS POPULARES

Publicado por en GENERAL

Comentarios desactivados

may 21 2012

DE SENDERISME PER LA SERRA ESPADÀ.

 

Ahir,  divendres 18 de maig,  vam anar a visitar un raconet de la Serra Espadà. Volíem fer senderisme, però també volíem conéixer com és  el bosc mediterrani, perquè el segon cicle de primària hem coincidit i estem treballant aquest projecte en les dues classes.

I com que diuen que una imatge val més que mil paraules, avui escriurem aquesta notícia d’una manera especial.

Per començar la ruta cal informar-se bé.  On estem?  Per on hem d’anar? Mirar els mapes és una bona mesura.

Comencem el recorregut visitant la Nevera d’Algimia d’Almonacid. Heu vist alguna vegada una nevera enmig d’una muntanya?  Ara ja no s’utilitzen però durant anys les persones han fet un gran us d’elles.

Alguns de nosaltres sabíem el que era una nevera, però escoltar unes explicacions per aprendre més no està gens malament.

Fins i tot a la muntanya és pot llegir. Els nostres companys havien escoltat atentament les  explicacions, però encara volien saber més i més.

Després d’esmorzar començava la vertadera ruta.  El Jinquer ens esperava. Ben aviat vam observar que la primavera ens anava a mostrar la seua millor cara.  Tot l’entorn estava molt verd,  ple de flors i fruits als  arbres.

Per tot el trajecte vam veure que hi havien moltes bassetes  que serveixen  per a que  els animalets  tinguen aigua  per beure.

Tots portàvem una bona marxa. La pista per la que anàvem  va resultar ser llarga, però no difícil.  Cadascú portava el seu ritme i a vegades ens reuníem per descansar o escoltar alguna explicació.

Una de les vegades vam parar  per a que ens explicaren que anàvem a passar per un lloc on hi havien abelles. Si passàvem tranquils, sense molestar-les, no ens farien res.  Així va ser, ni ens vam enterar que estaven allí.

Quan vam eixir de l’escola vam veure que el dia estava ennuvolat. A l’arribar allí vam comprovar que   en algunes zones era com una boirina que  cobria l’entorn. Alguns companys van decidir comprovar a que feia gust la boira.

I per fi, veiem el  despoblat del Jinquer,  el nostre objectiu.

Els més valents van voler arribar ràpidament agarrant una xicoteta senda.

A l’arribar al poble ens vam posar ràpidament a  investigar. Les cases estaven derruides, la vegetació s’havia apoderat de l’antic poble, que va ser abandonat després de la guerra civil. Entre totes les construccions ens va agradar molt l’església. No té sostre però conserva l’altar i ens va semblar molt bonic.

 

Fins al Jinquer ja havíem fet uns quants quilòmetres i sabíem que encara en quedaven uns quants més. Calia descansar i menjar un poc per recuperar forces.

Una estona després ja estàvem recuperats. Havíem agarrat  forces suficients per seguir el nostre trajecte. Des del Jinquer havíem de seguir la ruta fins al poble d’Alcudia de Veo. Havíem de seguir la pista fins un punt que l’abandonàvem i havíem de caminar per dintre del llit del riu Veo. El riu no portava ni gota d’aigua. I era divertit caminar per allí.

La veritat és que va ser un dia fantàstic. Vam gaudir de la companyia dels amics i amigues, vam fer exercici i vam aprendre molt. Segur que  en una altra ocasió repetiríem una ruta com aquesta.

Mireu els nostres guies quina cara de felicitat que fan, segur que ells també repetirien.

Famílies animeu-vos i sortiu a fer alguna ruta per la Serra Espadà. Val la pena!

 

Comentarios desactivados

may 06 2012

VISITEM LA FIRA DEL LLIBRE

Publicado por en EXCURSIONES

Els companys i companyes  de 3r i 4t de primària hem anat a la Fira del LLibre de Castelló.

Hem començat l’activitat escoltant les històries d’una contacontes. Ens ha explicat un conte que es titula, ¿ Las princesas se tiran pedos? i ens ha resultat curiós i divertit. Després ha seguit amb la història d’una talpeta que buscava l’amor, sense saber que era. Finalment el va trobar.

Per acabar, ens ha contat la història d’una tortuga que no volia ser tortuga.

Ha sigut una activitat divertida. La contacontes ens ha explicat que aquestos llibres els podíem trobar a la Fira.

Després hem anat a veure llibres. Hem mirat i remirat  i al final la majoria de nosaltres hem escollit un llibre per comprar.

Ens agradaria parlar-vos d’alguns dels llibres que hem comprat.

Pablo, Andrés, Alejandro i Adrián s’han comprat llibres de la mateixa col·lecció “Busca Fieras”

Pau Requena s’ha comprat el primer llibre que va publicar Laura Gallego García, amb el que va rebre el premi ” Vaixell de vapor” l’any 1998.

Pau De Gracia, s’ha comprat ” Los gatos guerreros” convençut després de llegir el resum de la contraportada.

Alonso i Lucia han escollit uns llibres que ajuden a ser bons dibuixants.

Andrea i Carmen han anat a agarrar tot un clàssic “Katie Kazoo”

Roberto i Marcos s’han animat per llegir contes de por.

Laura i Carles han escollit llibres de ” Casper el fantasma”.

A la fira hem vist llibres  d’autors que  coneixem com Vicent Jaume Almela, Mari Carmen Aldás, Pep Castellano…

Mar Bartolín i Lucia Cabedo van descobrir a la biblioteca de la classe la col·lecció de Junie B. Jones i els va agradar molt. A la fira s’han comprat dos exemplars per a la seua pròpia col·lecció.

Marta Martí i Nerea s’han comprat llibres que tenen plantilles de mandales per conéixer la tècnica i perquè els sembla molt relaxant.

Ferran, Hugo i Jaume s’han comprat llibres que coneixen de les sèries de televisió com Phineas i Ferb, Cars, Inazuma Eleven, perquè així ja coneixen els personatges.

I ara a llegir.

Comentarios desactivados