dic 04 2011

EL PINTOR I ESCULTOR MELCHOR ZAPATA VISITA LA NOSTRA ESCOLA

Publicado por a las 22:28 en GENERAL,PROJECTE ELS NOSTRES ARTISTES

Els xiquets i xiquetes del segon cicle de primària han tingut la sort de poder conéixer i gaudir de la companyia de Melchor Zapata,  pintor i escultor reconegut internacionalment.

El passat  divendres,  Melchor Zapata,  va vindre per  parlar-nos de la seua trajectòria artística i per ensenyar-nos algunes de les seues obres.

Ens va explicar que es va sentir atret pel món de l’art des de ben menut. De  jove va marxar  a Lleida per treballar  en un taller d’imatgeria. Durant aquest perióde va combinar aquesta feina  amb els estudis de Belles Arts.

Als vint-i -un anys  s’instala definitivament a la nostra ciutat. Va treballar al món de la ceràmica durant un temps, sense deixar el seu treball artístic.

Al llarg de la seua vida  ha realitzat  més de 250 exposicions individuals  per tot el món, presentant la seua obra pictòrica i escultòrica.

En els últims anys  ha sigut reconegut com a l’escultor de peces tan importants i impressionants com el Tombatossals i l’Arrancapins de Castelló i l’arbre de Burriana.

Tots els xiquets van gaudir molt quan Melchor Zapata els va explicar com va dissenyar i  elaborar el Tombatossals. Aquesta escultura de ferro medeix 22 metres i pesa 22 tones. És l’escultura, d’una  figura humana,  més gran d’Europa feta amb aquest material.  Ens va sorprendre quan explicava com cada dia havia de pensar la manera de moure les plaques de ferro que necessitava per soldar. Va tardar sis mesos en realitzar-la i va haver  de lluitar contra el vent i la pluja, ja que l’escultura era tan gran que no podia fer-se dintre del taller de l’autor.

També ens va explicar com feia les escultures més menudes d’altres materials i ens en va ensenyar una.

Els xiquets i xiquetes li van poder fer totes les preguntes que  tenien. I estan molt contents perquè van aprendre molt.

Els nostres companys de  tercer de primària amb Melchor Zapata.

Els xiquets i xiquetes de quart de primària amb l’escultor.

Volem agrair-li a la família del nostre company Adrián Heredia, amics de l’artista, que ens organitzaren aquesta activitat tan enriquidora per a tots.

Comentarios desactivados

Comentarios cerrados.