dic 14 2011

SÓN ARTISTES O NO?

Publicado por a las 23:51 en PROJECTE ELS NOSTRES ARTISTES

El segon cicle de primària continua rebent visites de col·laboradors per al projecte dels artistes.

Ahir  ens van visitar tres pares de la classe de tercer de primària, que ens van donar una de les classes més divertides  de l’any.

Hilari, pare de Marta, Quique, pare de Marina i Óscar, pare de Mar,  són molt aficionats a la música i  uns grans coneixedors de la música de la nostra terra.

Ens van visitar i a més a més, d’aprendre moltes coses amb ells,  ens van fer gaudir molt de l’activitat.

Van començar fent-nos un recorregut històric pel món de la música de la ciutat de Castelló  i província. Ens van  parlar sobre alguns dels grups més destacats. Al mateix temps que ens  donaven informació, anàvem escoltant la música de la qual ens parlaven.

Ens van parlar del primer grup de  Castelló que va gravar un disc de vinil, d’un cantant que  l’any 1971 va guanyar el festival de Benidorm, o dels primers que van cantar cançons en anglés.  Poc a poc, van anar desgranant la nostra història escoltant a Morcillo el Bellaco y los rítmicos,  los autenticos, los Romeos,  i a grups i interprets   que podem escoltar en l’actualitat  com Tom Bombadil,  Fabian Barraza…

Ens van parlar de la música tradicional de les festes de la Magdalena i   vam descobrir  amb ells una celebració que no coneixíem “La festa de la rosa”  en la que la música és tan important.

En una segona part del treball, ens van explicar com han evolucionat els mètodes d’enregistrament de música. Ens van ensenyar discs de vinil, cintes de casset i els CD de l’actualitat.

Molts dels xiquets i xiquetes no havien vist mai  els antics discs de vinil i els observaven amb sorpresa i curiositat.

Els pares van muntar a la classe una mostra dels aparells reproductors de música,  junt a cartells,  llibres, discs…  de la música de la nostra terra al llarg del temps.

Per poder veure com funcionaven els antics  tocadiscs ens van posar unes músiques molt divertides. Vam sentir cançons de grups com   Inhumanos, Graduado,  Cinema,  Morcillo…   Ens van agradar tant que vam acabar ballant i cantant tots.

Ens van parlar dels festivals i els aplecs que se celebren  a les nostres terres i ens van presentar a alguns grups  molt actuals com Almorranes garrapinyades i  Obrint Pas.

DESPRÉS DE TOT EL QUE VAM FER,  NO TENIM CAP DUBTE ,

HILARI, QUIQUE I ÓSCAR SÓN UNS ARTISTES.

Els agraïm moltíssim la seua col·laboració i els preguem que continuen  treballant amb nosaltres en altres ocasions.

Ací tenim els companys de tercer amb els amics, Hilari, Quique i Óscar, pares d’aquesta classe.

Ara també són amics dels xiquets i xiquetes de quart.

Comentarios desactivados

Comentarios cerrados.